[O1] kręci a nie odpala, świece?
Zwiń
X
-
[O1] kręci a nie odpala, świece?
Witam, mam chyba jakiś trefny model octavi bo mam kolejny problem, nie chce zapalić - spoko aku na ładowanie (chociaż jest 1,5miesięczne ale cóż) założyłem akumulator i dalej nie chcę odpalić tutaj filmik:
W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.
jeszcze zauważyłem, że kontrolka od rozgrzewania świec b. długo nie gaśnie (kolo 30sec) czy to wina świec czy coś innego?
Szukałem ale znalazłem tylko posty bez odpowiedzi.
Z góry dziękuje za pomoc
-
-
Sprawa wyglądała tak: wieczorem wjechałem na podwórko nic się nie działo chodziła z 5min na wolnych obrotach, potem zgasiłem i rano już był ten objaw, rozrusznik był już robiony, aku nowiutkie, wcześniej już trzeba było dużej ją pokręcić żeby załapała i teraz już całkiem.
@edit
kolejne objawy:
W przewodzie paliwowym jest duży bąbel powietrza (gdy się kręci rozrusznikiem to przesuwa się w strone silnika, gdy się kończy kręcić to z powrotem wraca w lewo ) I po nagrzaniu świec zapala się kontrolka oleju i słychać sygnał ok miesiąca temu dolewałem prawie 1l oleju czy to znaczy, że ciągnie olej?
Komentarz
-
-
Rozumiem że rozrusznik kręci a nie chce zapalić.
Z tłumika czuć paliwem?
Jeżeli nie to proponuję kupić Palak lub samostart i zobaczyć czy odpali.
Możliwe że masz zapowietrzoną pompę.
Posprawdzaj przewody paliwowe czy nie sa luźne i nie zaciągają powietrza.Komfortowie kierunkowskazy - włączasz 1 a miga 3x
Emulator czujnika poziomu oleju G266
Napraw sterowników AIRBAG
Komentarz
-
Komentarz